Κλινικός έλεγχος και με επιστροφές από τα δημόσια νοσοκομεία

  • Iatropedia
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει ο κλινικός έλεγχος από ιδιωτικές εταιρείες καταρχάς στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σύστημα που θα εφαρμοστεί και στο δημόσιο ΕΣΥ. Πάντως ο υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα πως ότι θα γίνεται στα ιδιωτικά θα γίνεται και στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θα καλούνται και αυτά να επιστρέφουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥόταν θα παρατηρούνται υπερβάσεις σε χειρουργεία και ιατρικές διαδικασίες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντός των ημερών αναμένεται να δώσει την εντολή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ιδιωτικές εταιρείες να ξεκινήσουν τον κλινικό έλεγχο καταρχάς στον ιδιωτικό τομέα.

Ήδη μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr ο υπουργός Υγείας έχει συναντηθεί και έχει συνομιλήσει με ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες και δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας υπάρχουν τρεις ελληνικές εταιρείες που κάνουν αντίστοιχους ελέγχους ενώ και πολλές διεθνείς εταιρείες έχουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί έχουν ήδη εφαρμοστεί από το Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας και οι δαπάνες έπεσαν κατακόρυφα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει πως στις περιπτώσεις που ο ελεγκτής δε συμφωνεί με τον θεράποντα ιατρό για τον τρόπο νοσηλείας και θεραπείας ενός ασθενούς, κυρίαρχη άποψη είναι αυτή του γιατρού και η οποία θα εφαρμόζεται.

Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και διαιτητές που θα εξετάζουν τα περιστατικά και θα αποφαίνονται σχετικά.

Μετά την έναρξη των ελέγχων στον ιδιωτικό τομέα που θεωρείται πιο εύκολος θα ξεκινήσει αντίστοιχος και στα δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που προκαλεί όμως έντονες αντιδράσεις από γιατρούς και εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ατζέντα στο Σόιμπλε! Ποιοι άνθρωποι της υγείας θα δούνε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Πως θα αγοράζουμε σύντομα φάρμακα από το ίντερνετ

Άδωνις: Υπέρβαση 500 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2013! Από κόσκινο όλες οι δαπάνες

Έλεγχος και στο αίμα για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Έκτακτες συσκέψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν