Κλείνει λόγω κρίσης μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων στην Μεγάλη Βρετανία

  • Iatropedia
Η μικρή Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στη Ευρώπη με οικονομική και τραπεζιτική κρίση... Ακόμα και η κραταιά Μεγάλη Βρετανία με το "γερό" εθνικό της νόμισμα, οδηγεί μεγάλες εταιρίες σε "λουκέτα" ή αναγκαστικό ξεπούλημα. Τελευταίο παράδειγμα, αυτό μεγάλης αλυσίδας φαρμακείων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η αλυσίδα φαρμακείων Co-operative «βγήκε στo σφυρί» μετά από 70 χρόνια λόγω της εξαγοράς της από την Well. Ως εκ τούτου, τα 780 φαρμακεία της αλυσίδας, που απασχολούν πάνω από 7.000 άτομα προσωπικό στην Μεγάλη Βρετανία αλλάζουν χέρια και πιθανώς εργασιακές συνθήκες για τους υπαλλήλους.

Τα φαρμακεία εξαγοράστηκαν έναντι 620 εκατομμυρίων λιρών από τον όμιλο εταιριών Bestway την προηγούμενη χρονιά που έχει στην κατοχή της τα 24ωρα παντοπωλεία Best-one και έχει σκοπό να επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση των καταστημάτων της.

Σκοπεύει κατά αυτό τον τρόπο, να αυξήσει τα ετήσια έσοδα της από τα 750 εκατομμύρια λίρες, στο 1 δις μέχρι το 2019.

Ο όμιλος εταιριών Co-operative πούλησε πέρσι την αλυσίδα φαρμακείων του προσπαθώντας να εξυπηρετήσει δανεισμό του με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Η αλυσίδα φαρμακείων Well πάντως θα είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη αλυσίδα της χώρας, εκτελώντας 75 εκατομμύρια συνταγές ετησίως.