Κλείνει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης

  • Iatropedia
Στα πρόθυρα του λουκέτου βρίσκεται η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης καθώς η μοναδική μόνιμη γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Η κλινική λειτουργεί μόνο με τους εφημερεύοντες γιατρούς που έρχονται από γειτονικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου, Δημήτρη Νικηφορίδη, η κινητοποίηση που έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε αναγκαία καθώς «τα πράγματα έχουν ξεπεράσει και το έσχατο όριο».

Και συνεχίζει: «Μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων, επίκειται άμεσα η αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης που όπως έχει γίνει γνωστό, λειτουργεί με κάλυψη σε γιατρούς 55%. Το μέλος του Δ.Σ. του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, Δέσποινα Σταμπουλή, ανέφερε ότι κλήθηκαν όλοι οι ιδιώτες γιατροί αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους να συνδράμουν τη λειτουργία για να μείνει ανοιχτή η κλινική. «Είμαστε σε πόλεμο και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την κλινική» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτογραφική τροπολογία για τα όρια συνταξιοδότησης των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Γη και ύδωρ για να σταματήσουν κατά την προεκλογική περίοδο οι επισχέσεις

Τι μπορείτε να πάθετε από τις εξπρές-δίαιτες

Μάκης Βορίδης: Στέλνει τους άνεργους γιατρούς να εργαστούν ως επικουρικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν