Κυτταρίτιδα: Τελικά έχουν ή όχι οι άντρες;

  • Iatropedia
Συνήθως τέτοια εποχή ή λίγο νωρίτερα ξεκινά η μάχη των γυναικών με την κυτταρίτιδα. Μάλιστα οι περισσότερες εύλογα αναρωτιούνται με αρκετή δόση ζήλιας γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν μετ΄επιτάσεως ότι και οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα αλλά δεν είναι σε εμφανή σημεία και έτσι δεν αποτελεί το νόμιμο εφιάλτη τους.

Η βασική διαφορά είναι ότι η κυτταρίτιδα στις γυναίκες εμφανίζεται πιο έντονα στα χέρια και στα πόδια ενώ στους άνδρες συγκεντρώνεται στην κοιλιακή χώρα και τον λαιμό.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες δείχνουν ότι η συχνότητα της κυτταρίτιδα στους άνδρες είναι διαφορετική. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ότι είναι συχνότερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Μια ακόμη βασική διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ισχυρό φύλο έχει πιο παχύ δέρμα επομένως δεν είναι δυνατόν να είναι ορατή η αντιαισθητική φλούδα του πορτοκαλιού.

Την ίδια στιγμή ο ανδρικός οργανισμός έχει την τάση να αποθηκεύει το λίπος σε διαφορετικές περιοχές του σώματος μεταξύ των οποίων και η κοιλιά , ενώ σε μια γυναίκα, το λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα μέρη, όπως οι γλουτοί.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο λόγος που προκαλεί το αντιαισθητικό αυτό πρόβλημα έχει να κάνει με την διανομή του λίπους στο σώμα.

Άλλοι λόγοι που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της είναι οι ορμόνες, η κακή κυκλοφορία του αίματος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ανθυγιεινή διατροφή, ακόμη και η κληρονομικότητα.

πηγήwww.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλες τις θεραπείες που ''χτυπούν'' την κυτταρίτιδα!