Κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ζητάει ο Σύλλογος Θεσσαλονίκης

  • Iatropedia
Γενική Συνέλευση συγκάλεσε για τις 3 Ιουνίου ο το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζητώντας ουσιαστικά από τα μέλη του να αποφασίσουν κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οικονομική ασφυξία στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης διαπιστώνει το ΔΣ του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου λόγω των ανεξόφλητων χρεών του Οργανισμού για τα έτη 2011 και 2012 αλλά και λόγω καθυστερήσεων στις τρέχουσες πληρωμές.

Ως εκ τούτου, προσκαλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του ζητώντας να μπει τέλος στην ανασφάλεια και την αδυναμία πολλών φαρμακοποιών να προμηθευτούν τα απαραίτητα σκευάσματα λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει εδώ και εβδομάδες διαχωρίσει την θέση του σε σχέση με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που δείχνει μια σχετική ελαστικότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό κείμενο:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του της 27ης Μαΐου 2015 εξέτασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων απέναντι στα φαρμακεία. Τόσο η συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στις τρέχουσες πληρωμές, όσο και τα παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη που χρονολογούνται από το 2011 και το 2012, έχουν δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι τα περισσότερα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν μερική έως πλήρη αδυναμία στην προμήθεια των φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι οι προμηθευτές μας δε δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε την παραμικρή καθυστέρηση στις, ήδη εκπρόθεσμες, οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ούτε την αβεβαιότητα για την πορεία των πληρωμών μας, που για τους φαρμακοποιούς αντιστοιχούν σε ότι σημαίνει ο μισθός για τους υπαλλήλους.

Καλούμε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ώστε να προλάβουμε καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση το Ελληνικό φαρμακείο.

Προσκαλούμε Γενική Συνέλευση των μελών μας την Τετάρτη 3/6/2015 για να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον των φαρμακείων μας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης