Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών εν μέσω θέρους;

  • Iatropedia
Βόμβα έριξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις στην καρδιά του καλοκαιριού και προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Στη γωνία» περιμένουν τον ΕΟΠΥΥ οι Φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις, αν δεν ξεκινήσει έως τις 25 Ιουλίου η πληρωμή των οφειλών του Μαΐου. Μια ενδεχόμενη νέα άρση της πίστωσης στον οργανισμό θα αποτελέσει δοκιμασία, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στο φορέα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στο συνέδριο Pharma & Health, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους Φαρμακοποιούς, από τα τέλη του μήνα, αν δεν καταβληθεί η τρέχουσα οφειλή, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει εγκαίρως την πληρωμή.

Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Έβρου και Ξάνθης, κατά της απόφασης του υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φ. Φράγκου να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν υποκαταστήματα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Παράλληλα, ζητούν και την ακύρωση αποφάσεων τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης Πικραμμένου, με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι παροχής υπηρεσιών από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία, διευρύνοντας τους αριθμούς τους.