Κινητές Μονάδες ΕΟΔΥ: Ποια λύση έδωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη και εισέπραξε τα συγχαρητήρια του Α. Γεωργιάδη

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεωργιάδης
Με πρόγραμμα "γέφυρα" διάρκειας οκτώ μηνών, θα συνεχίσουν να εργάζονται οι εργαζόμενοι στις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ. Δημόσιο "εύγε" εισέπραξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Λύση ώστε να μην διακοπούν οι συμβάσεις προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδωσε το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Η χρηματοδότηση του προγράμματος που ξεκίνησε το 2020 μέσα στην πανδημία με στόχο τις μαζικές δειγματοληψίες σε όλη τη χώρα για τη διάγνωση της νόσου COVID-19, κινδύνευε με διακοπή, ενώ 1.000 εργαζόμενοι λίγο έλλειψε να μείνουν στον δρόμο.

Με το νέο πρόγραμμα – γέφυρα, μετά τη λήξη του προγράμματος που έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

ΕΟΔΥ: Πρόγραμμα-γέφυρα για τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στο Twitter (νυν Χ):

Αναλαμβάνοντας προσωπικά το ζήτημα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέλαβε πρωτοβουλία και τους τελευταίους μήνες γίνονταν τακτικές συναντήσεις με τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και φυσικά την ηγεσία του Οργανισμού. Τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΔΥ αναγνωρίζουν την προσφορά των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ και επεδίωξαν τη βέλτιστη λύση.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο X, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με την κυρία Αγαπηδάκη και το Σωματείο Εργαζομένων των ΚΟΜΥ ανακοινώθηκε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος που έχει παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως προσωπικό των ΚΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Οι πληρωμές τους θα καλύπτονται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα – «γέφυρα» διάρκειας οκτώ μηνών, το οποίο στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται για πέντε χρόνια με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Δείτε την ανάρτηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη: