Κινδυνεύουν ασθενείς από φθηνά υλικά στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Ακόμη και σε κίνδυνο τίθεται πλέον η ζωή των ασθενών εξαιτίας των ακατάλληλων και φθηνών υλικών που αγοράζονται στο ΕΣΥ. Γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλουν πως οι ασθενείς εκτίθενται καθημερινά σε κινδύνους για τη ζωής τους από ακατάλληλα λευκοπόρ (ταινίες τύπου λευκοπλάστ).

Πρωτοφανείς σκηνές ζουν οι γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς βλέπουν καθημερινά τους ασθενείς τους να εκτίθενται ακόμη και σε ασθένειες όπως Ηπατίτιδα εξαιτίας της οικονομίας που γίνεται στην αγορά των υλικών.

Με επιστολή τους στους υπευθύνους του νοσοκομείου κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το τι συμβεί καθημερινά στους ασθενείς από τα επικίνδυνα υλικά.

Όπως τονίζουν: «τα χρησιμοποιούμενα λευκοπόρ γίνονται πιο δαπανηρά και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Ξεκολλάνε εύκολα από το χέρι και αφήνουν εκτεθειμένη την βελόνα αιμοκάθαρσης με συνέπεια να κινδυνεύει τόσο η ζωή των ασθενών από αιμορραγία, όσο και η λειτουργία της αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης από θρόμβωση. Επιπλέον σε εκτίναξη της βελόνας από την φίστουλα (πέντε μόνο την χθεσινή μέρα), που είναι ένα αγγείο με πίεση αρτηρίας, χάνεται με μεγάλη ροή αρκετό ποσό αίματος και υπάρχει ενδεχόμενο διασποράς μικροβίων όπως του ιού της ηπατίτιδας C. Συγχρόνως επειδή το λευκοπόρ αυτής της κακής ποιότητας κολλάει σκίζονται γάντια του νοσηλευτικού προσωπικού».

Το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας υπογραμμίζει ακόμη ότι το λευκοπόρ αυτής της ποιότητας δημιουργεί προβλήματα και στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες και να αυξάνεται κατά πολύ η δαπάνη.

Η φθήνια λοιπόν φαίνεται ότι τρώει τον παρά καθώς στο πλαίσιο της οικονομίας αποδεικνύεται ότι τελικά αυξάνονται οι δαπάνες ενώ κινδυνεύουν και οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν