Κικίλιας: Ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή Νοσοκομείου Καρδίτσας για το έγγραφο συναίνεσης στους εμβολιασμούς

  • Γιάννα Σουλάκη
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο "απαράδεκτο", όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος έγγραφο που διακινήθηκε από τη διοίκηση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και με το οποίο ζητείται από τους υγειονομικούς να υπογράψουν ότι γνωρίζουν πως το εμβόλιο μπορεί να έχει και "θανατηφόρες" παρενέργειες.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ και το iatropedia.gr – ΠΟΕΔΗΝ: «Περίεργο έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό μοιράζεται στους υγειονομικούς στο Νοσοκομείο Καρδίτσας»

Τι ανέφερε το έγγραφο

Συγκεκριμένα το έντυπο εμφανίζει δύο επιλογές. Στην πρώτη ο γιατρός δηλώνει ότι συναινεί να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι … θανατηφόρες.

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή από … μάρτυρα.

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου», και ζητείται επίσης υπογραφή από μάρτυρα!

Δείτε το έγγραφο: