Κικίλιας: «Βοηθήστε τους γιατρούς μείνετε σπίτι σας» Έκτακτη σύσκεψη στο νοσοκομείο της Πάτρας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Το δικό του μήνυμα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο οποίο βρέθηκε το πρωί, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε όλοι στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τον νέο κορωνοϊό: Να μείνουμε σπίτι, είπε χαρακτηριστικά.

Φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην επέκταση κλινών ΜΕΘ, αλλά και στη διαμόρφωση κλινικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που διεξήχθη σήμερα στο Νοσοκομείο της Πάτρας, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Επίσης, συζητήθηκε η λειτουργία του νέου εργαστηρίου διερεύνησης του κορονοϊού, που δημιουργήθηκε από την συνεργασία της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝ Πατρών, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθα στην Πάτρα να δω από κοντά τη μάχη που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ο ΥΠΕάρχης Γιάννης Καρβέλης, ο Καθηγητής κ. Γώγος, η Διοικήτρια του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, πανεπιστημιακοί. Τους ευχαριστώ και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Κικίλιας: «Βοηθήστε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές – Μείνετε σπίτι!»

Μέσα από το επίκεντρο της μάχης κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας έστειλε το μήνυμά του προς τους πολίτες:

«Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους στη μάχη που δίνουν, συναισθανθείτε την κρισιμότητα των στιγμών και καθίστε σπίτι σας. Προστατεύστε τον εαυτό σας, προστατεύστε τις ευπαθείς ομάδες, τους γύρω σας, τους συγγενείς σας. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια, για να περάσουμε την πολύ μεγάλη δυσκολία η οποία έρχεται στη χώρα. Μια κρίση Δημόσιας Υγείας, που βλέπετε τι ανεπανόρθωτη ζημιά κάνει σε άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στην περιοχή εκτός από τα κρούσματα υπήρξαν πάνω από 450 δείγματα αρνητικά: «Αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά για τον περιορισμό της νόσου, αλλά η δυσκολία είναι μπροστά. Στηρίξτε αυτούς τους ανθρώπους, μείνετε σπίτι σας», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η Διοικήτρια του ΠΓΝ Πατρών, Παναγούλα Μαμμή, οι λοιμωξιολόγοι Χαράλαμπος Γώγος και Μάρκος Μαραγκός και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.