Κικίλιας – Τσιόδρας στο πλευρό της τραυματισμένης νοσηλεύτριας: «Ήρωες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Στο νοσοκομείο "Αττικόν" βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον καθηγητή παθολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εργάζεται ως λοιμωξιολόγος στο εν λόγω νοσοκομείο. Επισκέφθηκαν την άτυχη νοσηλεύτρια που δέχθηκε χθες τα ξημερώματα άδικη επίθεση με μαχαίρι από νοσηλευόμενο ασθενή και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τη νοσηλεύτρια που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», μετά το χθεσινό τραυματισμό της, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. 

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τη νοσηλεύτρια στην οποία ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση, ενώ  επισκέφθηκαν μαζί και τη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

«Είναι πολύ καλά στην υγεία της, χαιρόμαστε πολύ που είναι καλά. Ελπίζω να βγει από τη ΜΕΘ, να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και να πάει να δει τα δύο παιδάκια της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας αμέσως μετά την επίσκεψη.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν:

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα. Ήρθα σήμερα να επισκεφθώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Εύη, την οποία στηρίζουμε όλοι: το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι συνάδελφοι – ο άντρας της είναι αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο – οι νοσηλευτές, αλλά και όλοι οι ασθενείς. Σας έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι, όχι μόνο λόγω της Covid, οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι ήρωες. Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει σύντομα αποφάσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το τραγικό συμβάν και ό,τι άπτεται της ασφάλειάς τους».

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα αναμένεται η πρώτη εμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον καθηγητή επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, που τον αντικαθιστούσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη: