Κικίλιας – Τσιόδρας στην Κυψέλη: Παρουσία τους έγιναν τεστ κορονοϊού στους κατοίκους

  • Γιάννα Σουλάκη
Στην Κυψέλη, περιοχή με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, στην οποία πραγματοποιούν στοχευμένα μαζικά τεστ κορονοϊού στον πληθυσμό οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι τα τεστ θα επεκταθούν στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η επιδημία είναι τοπική και πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι που γίνονται», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κατά του κορονοϊού απάντησε: «Αυτλι το μέτρο είναι από τα πιο σημαντικά».

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο καθηγητής, τόνισε: «Όπως ξέρετε η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό, αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών κρουσμάτων και την απομόνωσή τους και την καραντίνα των επαφών τους. Αυτό είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο και επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία και αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη έξαρση. Αυτή η δράση που γίνεται έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:

Τσιόδρας

Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι πρωθυπουργός είναι αυτός που μίλησε πρώτος για στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι η Αττική.

«Ήδη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίες κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Απάντηση υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ

Εντωμεταξύ, το ζήτημα των ΜΕΘ στην πανδημία, παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πηγές του υπουργείο Υγείας, απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρουν:

«Περιφρονούν τα έργα των άλλων, όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν δικό τους έργο. 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ 557 ΜΕΘ.  Σε 14 μήνες, οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Εμείς συνεχίζουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία. Δυστυχώς, χειρότερο από την ανικανότητα είναι να είσαι ικανός για όλα».