Κικίλιας: Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ για την αποδοχή δωρεάς 200.000 τεστ αντισωμάτων

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικιλιας
Συνάντηση πραγματοποίησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, με αφορμή τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για την παραλαβή δωρεάς 200.000 τεστ αντισωμάτων από την εφοπλιστική οικογένεια Προκοπίου.

Η αμερικανική πρεσβεία, μεσολάβησε για να φτάσουν στη χώρα μας 200.000 τεστ αντισωμάτων rapid, δωρεά του εφοπλιστή κ. Προκοπίου. Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα χρησιμοποιήσουν για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι η συνεργασία Αθήνας – Ουάσιγκτον δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα τεστ που θα δώσουν τη δυνατότητα στους επιστήμονές μας να τα χρησιμοποιήσουν για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ χαιρέτισε τον αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού η Ελλάδα λέγοντας ότι ενίσχυσε τη διεθνή της φήμη. Συνεχάρη το υγειονομικό προσωπικό και τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι αμερικανικές εταιρίες θα βρίσκονται πάντα σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter, μετά τη συνάντηση, ο αμερικανός πρέσβης: