Κικίλιας: Προβληματισμός για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη – Οι επιδημιολόγοι αναζητούν το γιατί

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
«Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, αλλά αντέχει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης της Τετάρτης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη» και «το συζητάει η επιδημιολογική μας ομάδα» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Επίσης, τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, την Μαγνησία και την Λάρισα, σημείωσε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του κορονοϊού έκανε ειδική μνεία στους 87 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

«Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται και παλεύουν για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας, καθημερινά δίνουν τις μάχες τους. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Κικιλιας: Αυτό είναι το έργο του ΕΟΔΥ

Στην σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός επέλεξε να μιλήσει για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε, «κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να υπηρετήσει τους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στον ΕΟΔΥ, είπε ότι «Η περίθαλψη είναι τα νοσοκομεία μας, είναι τα κέντρα Υγείας μας, είναι εκεί που νοσηλεύουμε τους ασθενείς μας. Το κομμάτι της δημόσιας Υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό αποδείχθηκε εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης» σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε «άρα λοιπόν, επιδημιολογικές καμπύλες, ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση κινδύνου» είναι μεταξύ των καθηκόντων του ΕΟΔΥ.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος αναφέρθηκε ξεκινώντας στις προσλήψεις που έγιναν στα νησιά, ενώ συνέχισε μιλώντας για τριπλασιασμό του ανθρωπίνου δυναμικού του ΕΟΔΥ. “Είμαστε πλέον ένας οργανισμός 2.500 ανθρώπων”, τόνισε, προαναγγέλλοντας και νέες προσλήψεις.