Πιο κοντά στον στόχο του ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Δηλώσεις από κοινού έκαναν το απόγευμα ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη και ο Υπουργός Υγείας, μετά από συνάντηση που είχαν. Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τον πατέρα του μικρού για όλες τις ενέργειες και τις επαφές που έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας.

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 18 μηνών αγοριού, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι κρατά την υπόσχεσή του απέναντι στους γονείς του αγοριού να κάνει ότι είναι δυνατόν σε ανθρώπινο επίπεδο.

Μετά από επαφές που έκανε με τη Βοστώνη τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την σημερινή  δια ζώσης συνάντηση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας με τους εκπροσώπους της παρασκευάστριας εταιρείας Novartis – Avexis, ενημέρωσε τον πατέρα ότι όλα θα πάνε καλά.

Ηδη, έχει συγκεντρωθεί από τον κόσμο το ποσό των 2.500.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ο Παναγιώτης – Ραφαήλ μπορεί πλέον να ελπίζει στο μεγάλο ταξίδι για τη Βοστώνη!Ο ίδιος ο πατέρας του μικρού δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου».

Δείτε επίσης – Novartis: Συνεργαζόμαστε με τον υπουργό Υγείας για την χορήγηση της θεραπείας στον Παναγιώτη Ραφαήλ

Βασίλης Κικίλιας: «Σέβομαι το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, αλλά υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ’ όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα» προσέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε επίσης – Έκπτωση για το φάρμακο του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ ζητά ο Β. Κικίλιας – Συνάντηση στο Υπ. Υγείας