Κικίλιας: «Μας ανησυχεί η αύξηση κρουσμάτων» – Ανοιχτή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δεν απέκλεισε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική μετά τις 18:00, όπως ισχύει σε άλλες κόκκινες περιοχές και εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στην Αττική.

Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και των νοσηλειών. Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να προσπαθήσουν να τηρήσουν τα μέτρα. Ταυτόχρονα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία στις Αττική μετά τις 18:00, εάν οι επιδημιολόγοι το εισηγηθούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εάν δηλαδή υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο στις σκέψεις της κυβέρνησης, είπε: «Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύσεις μέτρων «ακορντεόν» με περιοδικό άνοιγμα και κλείσιμο δραστηριοτήτων, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η εμπειρία μας στην πανδημία υπαγορεύει διάφορες τακτικές: «Πλέον μετά την εμπειρία αυτών των δώδεκα μηνών της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές για να προστατευθούμε. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας. Πρέπει να τα καταφέρουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Κικίλιας: Αύξηση στα κρούσματα και τις νοσηλείες

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών: «Μας ανησυχεί γιατί ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid», ενώ επανέλαβε ότι για την αύξηση πιθανότατα φταίει ο τρόπος που τηρούμε τα μέτρα.

Για το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων επισήμανε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά… αλλά βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, ο κακός χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότεροι από 315.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα

Ερωτώμενος για τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 315.ο00 συνολικά και υποσχέθηκε ότι τους ρυθμούς αυτούς, όχι μόνο θα τους κρατήσουμε, αλλά θα τους αυξήσουμε στο μέλλον. «Έχει αποδώσει η πίεση που ασκεί η Ευρώπη προς στις φαρμακευτικές εταιρείες» δήλωσε. Τον Φεβρουάριο θα έχουμε τριπλασιασμό των εμβολιασμών και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες, κατέληξε.