Κικίλιας: Ξενάγησε την Στέλλα Κυριακίδου στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»: «Άρτιο το εμβολιαστικό πρόγραμμα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Υπουργείο Υγείας, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και η πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλας Κυριακίδου, με τον  υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η κ. Κυριακίδου επισκέφθηκε στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον κ. Κικίλια, το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου τους υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Επίτροπος περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνομίλησε τόσο με το υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την άρτια οργάνωση της Επιχείρησης «Ελευθερία».

   «Πραγματικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους, αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», δήλωσε η κ. Κυριακίδου.

Διαπίστωσε -όπως ανέφερε- ότι το εμβολιαστικό κέντρο είναι άρτια εξοπλισμένο και σέβεται τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (Α) υποδέχεται την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου (Δ) κατά τη διάρκεια συνάντησης, στο υπουργείο Υγείας, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κυριακίδου: «Εύθραυστη η φάση που βρισκόμαστε με την πανδημία»

Η κ. Κυριακίδου, επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια «εύθραυστη φάση της πανδημίας. Τα περιστατικά του κορονοϊού στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».

Η Επίτροπος σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση. «Και πρέπει όλος ο κόσμος να προχωρήσει για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό», προέτρεψε η κ. Κυριακίδου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου «για την εξαιρετική προσπάθεια την οποία έχει κάνει εκείνη και η Επιτροπή, με βάση το κοινό όραμα και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία, έτσι ώστε όλα τα κράτη-μέλη να μπορέσουν να έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας». Τόνισε ότι «είμαστε σε μια πανδημία πρωτόγνωρη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και που εδώ βλέπετε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. Έχει γίνει με προσωπικό κόπο και κόστος, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα να συμφωνούν όλοι και στη μονάδα του χρόνου. Έγινε όμως. Βλέπετε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς – και εδώ στην Ελλάδα βέβαια». 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (2Α), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης (2Δ) και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη (Δ) συμμετέχουν σε συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου (Α), στο υπουργείο Υγείας , Τρίτη 22 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές