Κικίλιας: Καρατόμησε τον υπεύθυνο του Κ.Υ. Κέρκυρας για παραβίαση της λίστας εμβολιασμών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κέρκυρας
Την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσαν δημοσιεύματα που φέρουν τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας να παραχωρεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό δημοσιογράφου - εκδότη και τοπικού παράγοντα της Κέρκυρας, χωρίς να δικαιούται.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας δίνει μάλιστα εντολή στον Διοικητή της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας να διενεργήσει ΕΔΕ, για να διερευνηθεί με ποιο τρόπο παραβιάστηκε η λίστα των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών».

Εμβολιάστηκε χωρίς να ανήκει σε ομάδα προτεραιοποίησης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.apokalypseis.com, ανάμεσα σε 18 άτομα που εμβολιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας ήταν και ο δημοσιογράφος – εκδότης και πρόεδρος του Δ.Σ. Corfu TV, Διονύσης Μάμαλος.

Το δημοσίευμα επικαλείται εμβολιασμό με «μέσον» και κατά παράβαση του ισχύοντος πρωτοκόλλου προτεραιότητας για τον covid 19, ενώ του προσάπτει φιλικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου, ήταν ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6,48 μ.μ. και προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του.

Τι δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κ.Υ. που «καρατομήθηκε»

Για «τυχαίο γεγονός» κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, ο οποίος «δεν βλέπει» – όπως λέει – κάποιο θέμα, ούτε σκάνδαλο.

«Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα, ούτε σκάνδαλο…Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε», λέει στο ο κ. Γαρδικιώτης.

Σύμφωνα όμως με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλούνται ιατρικές πηγές, χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν υπήρξαν και ένστολοι η παρουσία των οποίων διαψεύδει κατά κάποιο τρόπο την άποψη του κ. Γαρδικιώτη ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για το εμβόλιο που περίσσεψε…