Κικίλιας: Ιδιώτες παραχωρούν 81 κλίνες Εντατικής (ΜΕΘ) για κοροναϊό – γρίπη

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Τις 81 άγγιξαν συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ που παραχώρησαν στο ΕΣΥ οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης και πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού της Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα κρούσματα του κοροναϊού της Κίνας, εάν εμφανιστούν και στη χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Οι ιδιώτες διέθεσαν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, επιπλέον 43 κρεβάτια ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 81.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, συγκεκριμένα ανέφερε:

«Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά. Να θυμίσω ότι πέρυσι για τον ιό της γρίπης είχαμε περίπου 100 αναμονές την ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα μαζί με τις 230 που έχουμε από το Ε.Σ.Υ. στην Αττική και κάπου 600 σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε επιπλέον 81 κλίνες για εντατική θεραπεία».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας φέτος έχουν εμβολιασμοί 1.000.000 περισσότεροι συμπολίτες μας, σε σχέση με πέρυσι, για τον ιό της γρίπης και επισήμανε ότι αυτή την εποχή στην Ελλάδα το κύριο θέμα είναι η γρίπη. «Νοσούν συμπολίτες μας, ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατασταλμένοι από τον ιό της γρίπης. Είμαστε συνεπείς με την υπόσχεση ότι θα θωρακίσουμε τη χώρα και θα δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν οι συμπολίτες μας πρόσβαση σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι στόχος του είναι οι προληπτικές εξετάσεις να είναι δωρεάν, καθώς όπως τόνισε, αυτό σημαίνει Δημόσια Υγεία. Μάλιστα επισήμανε πως αυτό γίνεται «μεταφέροντας πόρους από την περίθαλψη στην πρόληψη και το κόστος πέφτει στο 1/4 και, κυρίως, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την κουλτούρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η καθιστική ζωή, οι συμπεριφορικοί και κοινωνικοί παράγοντες αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στο κάπνισμα, σε παιδική παχυσαρκία – που δυστυχώς είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη – σε κατάχρηση αλκοόλ, σε κακές διατροφικές συνήθειες».

Για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «είναι εμφανές ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με πολλές και συνεχείς κινήσεις, συσπείρωσε το σύνολο, σχεδόν, της παγκόσμιας κοινότητας υπέρ των ελληνικών θέσεων» και πρόσθεσε: «Η χώρα μόνιμα και συνεχώς θωρακίζεται, χαίρομαι που αναβαθμίζει τα πολεμικά της αεροσκάφη, για τις προμήθειες που έχουν να κάνουν με τα υποβρύχιά μας, για τις συνομιλίες που υπάρχουν για τις φρεγάτες μας». Τέλος σημείωσε ότι: «Οι απαντήσεις έρχονται από τα χείλη του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων και έχουν ήδη δοθεί. Όλοι οι υπόλοιποι αναπαράγουμε αυτό το οποίο αποτελεί την εθνική μας πολιτική. Εκεί δεν χωρούν κόμματα, δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας, είναι πάνω από όλους και όλα».

ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν