Κικίλιας: «Η προσφορά των αιμοδοτών μας γιορτάζεται κάθε μέρα στα χειρουργεία!»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξήρε την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών και τη συμβολή τους στη δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, τιμούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς λίγο από το χρόνο τους και ελάχιστο από το αίμα τους για να σώσουν ζωές», ανέφερε στο μήνυμά του για την ημέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας για την εθελοντική αιμοδοσία, ως την «υπέρτατη πράξη αλτρουισμού», ο κ. Κικίλιας τόνισε το σημασία της αιμοδοσίας και το τεράστιο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία οι αιμοδότες μας:

«Η προσφορά των αιμοδοτών μας γιορτάζεται κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, στους θαλάμους και στα χειρουργεία των Νοσοκομείων, όταν ο ασθενής που βρίσκεται σε κίνδυνο ή που πάσχει από κάποιο σοβαρό νόσημα, λαμβάνει μια φιάλη αίματος, μια «φιάλη ζωής» από έναν συνάνθρωπό του. Έναν άγνωστο που «έδωσε αίμα για να κρατήσει τον κόσμο ζωντανό», όπως αναφέρει και το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας».

Κικίλιας: «Στην πανδημία συνειδητοποιήσαμε την αξία του υπέρτατου αγαθού της Υγείας»

Όπως αναφέρει, ο υπουργός Υγείας τους τελευταίους 15 μήνες δοκιμαστήκαμε σκληρά από την πανδημία, περάσαμε ώρες αγωνίας για δικούς μας ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν και δυστυχώς, «κάποιους από αυτούς τους αποχωριστήκαμε για πάντα», όπως είπε, προσθέτοντας ότι όλοι συνειδητοποιήσαμε την αξία της Υγείας και Ζωής, ως το υπέρτατο αγαθό.

Σήμερα, ωστόσο, όπως σημείωσε, με το «όπλο» των εμβολιασμών στη φαρέτρα μας, έχουμε αρχίσει επιτέλους να βλέπουμε φως. Ωστόσο, «δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Υγεία δεν είναι δεδομένη και μόνο αν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας προτρέπει τους πολίτες να αφιερώνουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να δίνουν αίμα, να προσφέρουν ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπο, «στη θέση του οποίου αύριο μπορεί να είναι η μητέρα μας, το παιδί μας, ο φίλος μας ή ακόμα κι εμείς οι ίδιοι».

«Δώσε αίμα. Κράτησε τον κόσμο ζωντανό», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.