Κικίλιας: Η Δράμα έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο – Ενισχύεται το νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στην ενίσχυση του νοσοκομείου της Δράμας αναφέρθηκε, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο της Δράμας, δεν έχει πρόβλημα, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι «ένας στους τέσσερις στη Δράμα είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό».

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του, απάντησε μέσα από τη συχνότητα του OPEN ότι το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12, έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μία συγκλονιστική προσπάθεια. «Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη, την ίδια μέρα που θα πάνε στη Γερμανία ή την Πορτογαλία θα έρθουν και στην Ελλάδα

Κικίλιας: Συγχαρητήρια στους διασώστες του ΕΚΑΒ για την επιχείρηση 3 πολύ δύσκολων αεροδιακομιδών

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις επιχειρησιακές δυνατότητες του Υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και τις επιτυχημένες διακομιδές και αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ ασθενών που μετακινούνται για να να βρεθούν κλίνες εντατικής θεραπείας.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος είναι 25 ημέρες στη Θεσσαλονίκη και έχει φτιάξει ένα δεύτερο συντονιστικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο διαχειρίζεται όλες τις εφημερίες και όλες τις  ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδας.

Τρεις πολύ έμπειροι διασώστες συντόνισαν, οργάνωσαν και πέτυχαν, και τους ευχαριστούμε πολύ, να μεταφερθούν τρεις συμπολίτες μας σε κρίσιμη κατάσταση από το Νοσοκομείο της Δράμας στην Καβάλα και από εκεί με C-130 στην Αθήνα και σε τρία Νοσοκομεία της Αττικής, στο Σωτηρία, τον Ευαγγελισμό και το Αττικό», σημείωσε ο  υπουργός Υγείας.