Κικίλιας για παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου: «Οι θρασύδειλοι δεν μας τρομοκρατούν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γιαμαρέλλου
Σε καταδικαστική δήλωση για τη χθεσινοβραδυνή παρέμβαση της αντιεξουσιαστικής ομάδας του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Ελένης Γιαμαρέλλου, προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: "Οι θρασύδειλοι δεν μας τρομοκρατούν", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την εισβολή της ομάδας των αντιεξουσιαστικού χώρου του «Ρουβίκωνα» το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία της Καθηγήτριας Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε σε γραπτή του δήλωση:
«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν».

Ρουβίκωνας: Κατηγορεί την καθηγήτρια για «ανεύθυνες δηλώσεις»

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλλαν το βράδυ του Σαββάτου 17/10 στο γραφείο της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου, στο Κολωνάκι. Τα μέλη της οργάνωσης συνάντησαν την Καθηγήτρια στο γραφείο της και την εγκάλεσαν για τις δηλώσεις της σχετικά με τον κορονοϊό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» υποστηρίζουν πως η κα. Γιαμαρέλλου «έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο με τις δηλώσεις της».

Να σημειωθεί ότι η κα. Γιαμαρέλλου απασχόλησε την επικαιρότητα αρχικά υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία και στη συνέχεια όταν κάλεσε τους πολίτες να μετακινούνται, εφ’ όσον μπορούν, με τα πόδια όταν έχει αρκετό κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.