Κικίλιας για ελλείψεις εμβολίων στο “Σωτηρία”: “Απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να εμβολιαστούν οι κυβερνητικοί παράγοντες”

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Απάντηση στην καταγγελία των γιατρών του νοσοκομείου “Σωτηρία” για ακύρωση εμβολιασμών υγειονομικών λόγω έλλειψης εμβολίων, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, αποκρούοντας την καταγγελία των γιατρών ότι έλειψαν εμβόλια από υγειονομικούς ενώ στο «Σωτηρία» εμβολιάστηκαν πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες, δήλωσε ότι η απόφαση για τους εμβολιασμούς των κρατικών λειτουργών ανήκει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών:

“Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προς χάρη της συνέχειας του κράτους. Τους εμπιστεύομαι είναι επιστήμονες είναι εξαιρετικοί. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στις 400 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer που θα έχουμε τον Ιανουάριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να εμβολιαστούν οι πολιτικοί, μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς, τους τρόφιμους στα γηροκομεία, τις κλειστές δομές και τις ευπαθείς ομάδες. “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε αυτή τη δυνατότητα, είναι για λόγους ασφαλείας.  Για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος και θεωρώ ότι γίνεται πολύς λόγος”, επανέλαβε.

Τι λένε οι γιατροί του «Σωτηρία»

Το θέμα ανέδειξε μιλώντας στον Real FM, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός, Παναγιώτης Παπανικολάου:

«Γιατροί του «Σωτηρία» καταγγέλλουν -και διασταυρώθηκε αυτό- ότι ακυρώθηκε ο σημερινός προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών του νοσοκομείου και στη θέση τους ήρθαν με διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα κάποιοι δεκάδες επίσημοι και εμβολιάστηκαν, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου» δήλωσε.

Θεμιστοκλέους: “Οι 5 εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν θα πραγματοποιηθούν αύριο”

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υπεύθυνος για της διαχείριση των εμβολιασμών στα Νοσοκομεία, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 195 εμβολιασμοί, ενώ τόνισε ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

“Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση”, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για πέντε αναβληθέντες εμβολιασμούς υγειονομικών, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του και ο Διοικητής του ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”: “Σήμερα, εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά”, αναφέρει ο Σωκράτης Μητσιάδης.