Κικίλιας: Έρχεται μπόνους στους υγειονομικούς – Μεγάλη ανταπόκριση για εμβολιασμό από τους 30 – 44 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Μπόνους αναμένεται να ανακοινώσει για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στο επίδομα στους υγειονομικούς είπε χαρακτηριστικά, ότι το μπόνους θα δοθεί «στον χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους», σημείωσε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε επίσης πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Ταυτόχρονα προανήγγειλε πρόγραμμα εμβολιασμών στο σπίτι, για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson που θέλει μόνο μία δόση.

Όπως είπε, 114.873 συμπολίτες μας ηλικίας 30-39 έχουν κλείσει ραντεβού και 21.706 ηλικίας 40-44. Από τους 30-39 ήδη 10.252 έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε για άλλη φορά στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί “ξεστοκαρίσματος” του εμβολίου της AstraZeneca, χαρακτηρίζοντάς την ατυχή.

«Ο πρωθυπουργός στηρίζει τις αποφάσεις των επιστημόνων»

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες που να μην είναι ο πρωθυπουργός επάνω από τα πράγματα με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε.

«Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών επιτροπών όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών. Όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν