Κικίλιας: Εξοπλίστηκαν με 130.000 rapid tests τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Όσο η πανδημία εξαπλώνεται, το δημόσιο σύστημα Υγείας ενισχύει τις εφεδρείες του και τη δυνατότητα για τη διενέργεια χιλιάδων διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Από χθες βρίσκονται, ήδη στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, περισσότερα από 130.000 rapid τεστ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας,

Επεκτείνονται τα διαγνωστικά τεστ στον πληθυσμό όσο η πανδημία επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, 130.000 rapid τεστ βρίσκονται, ήδη σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, «προκειμένου να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την εξέταση, η οποία πρέπει να γίνεται και στο προσωπικό, αλλά και στα ΤΕΠ, στους νοσηλευόμενους, σε όσους την έχουν ανάγκη», δήλωσε σε σε συνέντευξή του στον ΕΡΤ.

Κικίλιας: Έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους πιο μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας ή όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν πιο πολύ από τον ιό. Πρέπει να αυτοπροστατευτούμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Η μάσκα είναι η προστασία μας αυτή τη στιγμή και μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα δώσουμε πρώτα απ’ όλα σε ευπαθείς ομάδες. Το ελπίζουμε όλοι με βάση αυτά τα οποία λέει η Επιστήμη και η τεχνολογία και οι μεγάλες εταιρείες».

Το πόσο θα αντέξει το Ε.Σ.Υ. είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο θέμα περίθαλψης

Η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση και πρέπει να προσαρμοστούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, δήλωσε επίσης, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος αναφερόμενος στις αντοχές του Συστήματος Υγείας είπε ότι το ΕΣΥ ενισχύεται, όμως, περισσότερο σημαντική από τη θεραπεία είναι η πρόληψη. Παραδέχθηκε δε, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες.

«Στο κομμάτι της περίθαλψης, βλέπετε ότι εμείς μόνιμα ανοίγουμε και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ, μετατρέπουμε κλίνες ΜΕΘ σε COVID, εγκαινιάζουμε νέες ΜΕΘ, συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα, προσλαμβάνουμε νέο προσωπικό. Όμως, είναι ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, δεν είναι θέμα μόνο περίθαλψης. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να νοσήσουμε όσο γίνεται λιγότεροι. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτούς τους μήνες τους οποίους έχουμε μπροστά μας μέχρι να έχουμε το εμβόλιο».

Ο υπουργός Υγείας τέλος, έκανε έκκληση για τη χρήση μάσκας και ζήτησε να προσέχουμε ιδιαίτερα τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν