Κικίλιας: Αύξηση στον ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων – «Προσοχή και τήρηση των μέτρων!»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Μικρή αύξηση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων παρατηρήθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του ΕΟΔΥ, τα οποία παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στα 480 ημερήσια κρούσματα κυμαίνεται ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ενώ παρατηρήθηκε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού, από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα και ήταν την Τετάρτη στα 480 κρούσματα την ημέρα, ενώ η μέση ηλικία των ατόμων με λοίμωξη είναι τα 46 χρόνια.

«Οι ηλικίες σε έξαρση είναι από 45 έως 54 και από 65 έως 74 και αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν γι’ αυτό και ακόμη μία φορά υπενθυμίζουμε τα μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα, το αντισηπτικό και οι κοινωνικές αποστάσεις», τόνισε ο κ. Κικίλιας. Σ

ύμφωνα με την Πολιτική Προστασία τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι 5.481, τα 2.304 στην Αττική και τις τελευταίες επτά ημέρες τα περισσότερα ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται σε Δυτική Αττική, Θάσο και Βοιωτία.