ΚΕΘΕΑ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 6 Νομβρίου, ως αντίδραση στην κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα.

Σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα συζητηθεί παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που αφορά στο ΚΕΘΕΑ.

Την ίδια μέρα ο Συλλόγος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

«Θεωρούμε το ΔΣ που διορίστηκε ως ένα κομματικό ΔΣ που δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζομένων και, όπως κάθε κομματικό ΔΣ, δεν διασφαλίζει τη χρηστή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στις θέσεις μας για την ανάγκη αυτοδιοίκητου, όχι μόνον του ΚΕΘΕΑ αλλά όλων των οργανισμών δημόσιας υγείας και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό. Όσον αφορά το θεραπευτικό και το τρέχον διοικητικό κομμάτι θα λειτουργήσουμε με συνέπεια προς τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους, διατηρώντας πάντα στο προσκήνιο το αγώνα μας για το αυτοδιοίκητο», τονίζουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν