Καινοτόμα τεχνολογία από το …μέλλον στην Υγεία! Ποιοι θα διεκδικήσουν βραβείο από το ΣΦΕΕ

  • Iatropedia
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στον χώρο της Υγείας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (SFEE Innovation Project) που θα επιφέρει βραβείο 50.000 ευρώ για τους νικητές. Ποιες καινοτόμες ιδέες “έκλεψαν” την παράσταση

Με 143 προτάσεις, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΣΦΕΕ για τις καινοτόμες ιδέες στη οποία συμμετείχαν κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, μεμονωμένοι ερευνητές, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, φοιτητές και μαθητές, αποδεικνύοντας πως το επιχειρείν πηγάζει μόνο από τη θέληση για δημιουργία και καινοτομία.

Χαρακτηριστική είναι η θεματική διαφοροποίηση των προτάσεων, πάνω από 15 θεματικές κατηγορίες εκπροσωπούνται, που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα του χώρου της Υγείας, με την πλειοψηφία των προτάσεων να αφορά θεματικές κατηγορίες έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκονται στο προσκήνιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προτάσεων αφορούσε στην κατηγορία της Βιοπληροφορικής (16%), των Τεχνολογιών, Μεθοδολογιών και Δεικτών (14%) και, την Αξιολόγηση και Αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών (12%). Τομείς αιχμής στην έρευνα στο χώρο της Υγείας έχουν αξιοπρόσεκτη παρουσία, όπως Βιοτεχνολογία (6%), Βιοηλεκτρονικά συστήματα, υπολογιστική απεικόνιση και ρομποτικές διατάξεις (5%), Κυτταρικές θεραπείες (4%), Αναγεννητική Ιατρική (3%), αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό είναι κομμάτι των μελλοντικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προτάσεων (32%) έχει κατατεθεί από εταιρείες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα ακολουθούν με 30 %, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η παρουσία και αλλοδαπών πανεπιστημίων (Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες) στις προτάσεις με ποσοστό 15%.

Η συμμετοχή σημαντικού αριθμού νοσοκομείων (17%) στο διαγωνισμό δείχνει ότι η καινοτομία πρέπει να αφορά πρώτιστα τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων, πρωτοποριακών και ευρείας προσβασιμότητας υπηρεσιών. Τέλος, τα ερευνητικά κέντρα της χώρας συμμετέχουν με 6%, ιδιαίτερα στους τομείς έρευνας αιχμής.

Η Α΄φάση αξιολόγησης ολοκληρώνεται Τρίτη 12/11 και η τελική φάση διαγωνισμού, θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Disrupt, Startup, ScaleUP» που διοργανώνεται από τους Industry Disruptors – Game Changers στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, την Κυριακή 24/11, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, όπου οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν ζωντανά σε κοινό και κριτές το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Οι 3 νικητές που θα αναδειχθούν θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο αξίας € 50.000 αλλά και ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων.

Υποστηρικτής του Χρηματικού Επάθλου είναι ο ΣΦΕΕ καθώς και οι εταιρείες μέλη του που στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια υλοποίησης του διαγωνισμού. Συμμετέχουν με επιπλέον χορηγία και οι φαρμακευτικές εταιρείες: GENESIS, GLAXOSMITHKLINE, MSD, PHARMASERVE–LILLY, PHARMATHEN, ROCHE, NOVARTIS καθώς και το PhRMA Innovation Forum.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, «η συμμετοχή στο διαγωνισμό ΣΦΕΕ Innovation Project αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του πλούτου που διαθέτει η χώρα μας σε καινοτόμες ιδέες και λαμπρά μυαλά υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων. Με τις ιδέες τους και την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να αναδειχτούν και να αποτελέσουν παράδειγμα και μήνυμα αισιοδοξίας σε μια χώρα που παλεύει για την ανάκαμψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί κατά Άδωνι για τις απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ! «Άλλα μας έλεγες»!

Το μεγάλο “τσεκ-απ” στον ΕΟΠΥΥ! Σε εξέλιξη η αξιολόγηση μονάδων, υπηρεσιών, παροχών

Τελικά έχουμε πολλούς ή λίγους γιατρούς στην Ελλάδα;

Καινοτόμα τεχνολογία από το …μέλλον στην Υγεία! Ποιοι θα διεκδικήσουν βραβείο από το ΣΦΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν