Και τους… «παραίτησαν» και τους ζήτησαν να κάνουν καταγραφές

  • Iatropedia
Υπό παραίτηση τελούν από χθες οι διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας αλλά αυτό δεν εμπόδισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τους ζητήσει να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένες εργασίες πριν μαζέψουν τα "μπογαλάκια" τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας όταν ερωτήθηκε την ημέρα της παράδοσης – παραλλαβής του υπουργείου αν θα ζητήσει παραιτήσεις, απάντησε μονολεκτικά και κοφτά «πολλές». Και το έπραξε ήδη. Πρώτοι παραιτήθηκαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, την ίδια μέρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενώ σειρά είχαν χθες οι διοικητές και υποδιοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Οι διοικητές των ΥΠΕ είχαν συνάντηση με τους δύο υπουργούς στην Αριστοτέλους για να τους ενημερώσουν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Οι κύριοι Κουρουμπλής και Ξανθός τους ζήτησαν να κάνουν άμεσα καταγραφή των αναγκών για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά τόσο σε ό,τι αφορά το διοικητικό προσωπικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προμήθειες αλλά να δώσουν και πλήρη αναφορά για τα κτήρια που μισθώνουν σε κάθε Περιφέρεια και κάθε νοσοκομείο.

Και όταν εκείνοι δέχτηκαν να φέρουν άμεσα εις πέρας την …εντολή, τότε ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και τις παραιτήσεις τους. Κάπως έτσι, από χθες τελούν όλοι υπό παραίτηση και έπονται σήμερα ή αύριο οι διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως ότι πρέπει να πράξουν το ίδιο και απλά αναμένουν την …ώρα τους.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του υπουργείου:

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο αναπληρωτής υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, πραγματοποίησαν συνάντηση με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων νοσοκομείων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τις διοικήσεις των ΥΠΕ να προσδιορίσουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών από δημόσιους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης . Επιπλέον ο υπουργός ζήτησε να σταλεί έως το τέλος της εβδομάδας ενημερωτικό σημείωμα με αναλυτικά στοιχεία για τα κτίρια που μισθώνονται για λογαριασμό των ΥΠΕ, προκειμένου να επανεξεταστούν οι συμβάσεις μίσθωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια του Δημοσίου. Οι διοικητές των ΥΠΕ έθεσαν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακοδιαχείριση και ατασθαλίες «υποπτεύεται» η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Σαρώνουν τα νοσοκομεία για “μαύρο” χρήμα! Μαζικοί έλεγχοι στο ΕΣΥ από επιθεωρητές