Και χωρίς κυβέρνηση και χωρίς …φάρμακα οι Έλληνες!

  • Iatropedia
Η έλλειψη κυβέρνησης βλάπτει τελικά σοβαρά την υγεία καθώς εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης δεν εκταμιεύεται ρευστό με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή…

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απειλεί ότι θα διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους καθώς δεν έχουν αποπληρωθεί τον Μάρτιο από τον ΕΟΠΥΥ.

Γιατί δεν πληρώθηκαν; Διότι τα χρήματα που θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών δόθηκαν τελικά από το ΙΚΑ για συντάξεις επειδή το …ταμείον είναι μείον!

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα του Μαρτίου που οφείλονται στον κλάδο. Οι φαρμακοποιοί περιμένουν ακόμη να πληρωθούν από συνταγές που εκτέλεσαν τον προηγούμενο χρόνο.

Τα χρέη των Ταμείων στους φαρμακοποιούς αγγίζουν κοντά τα 250 εκατ. ευρώ. Και φυσικά αυτοί που θα πληρώσουν τη …νύφη είναι και πάλι οι ασθενείς καθώς αν ο κλάδος υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις του, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους όσο ακριβά και αν είναι.

Από την άλλη και στον ΕΟΠΥΥ δεν …υπάρχει σάλιο κατά την προσφιλή έκφραση του Ανδρέα Λοβέρδου. Και πώς να υπάρχει ότι ο φορέας υποχρηματοδοτείται.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως την Τέταρτη 16 Μαΐου, με την συμμετοχή των πρόεδρων των φαρμακευτικών συλλόγων των μεγάλων αστικών κέντρων , προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εξελίξεις στο θέμα των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει ότι: » έχει επανειλημμένα και έγκαιρα προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ΕΟΠΥΥ ότι η συνεχιζόμενη ασυνέπεια και στο θέμα των πληρωμών , θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα φαρμακεία «πνέουν τα λοίσθια» κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά και εξαιτίας της μηδενικής πιστωτικής πολιτικής από μέρους των εταιρειών και των επαχθέστατων μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια».