Κάτι μου θυμίζει: Ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ σε 31 δημόσια νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο οφείλουμε ως χώρα να επικαιροποιούμε συνεχώς αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή. Ειδικά δε η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μεγάλης σημασίας και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αλλά να λαμβάνουμε την παρούσα ενημέρωση λίγο μετά το δελτίο τύπου για την ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό, είναι κάπως ...άκαιρο, να το πω; Ή μήπως άκομψο;

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ελεύθερο ίντερνετ το είχε υποσχεθεί και… άλλος και είχε χλευαστεί γι΄αυτό, πάλι με την ίδια λογική: Ότι δηλαδή «αυτό μας έλειπε»!

Η είδηση πάντως -προερχόμενη από το γραφείο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου- είναι ότι 31 δημόσια νοσοκομεία της αποκτούν για πρώτη φορά υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών ηλεκκτρονικής υγείας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία (από τα προβλεπόμενα 910) ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot) σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο έργο «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) Ψηφιακή Σύγκλιση.

Μάλιστα σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπολειπόμενα σημεία των υπολοίπων 12 νοσοκομείων που καλύπτονται από το εν λόγω έργο.

Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Με αυτήν την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες των ως άνω νοσοκομείων.

 

Δείτε για ποια πρόκειται:

1.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

3.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

4.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

5.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

6.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ

7.      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

8.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

9.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

10. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

12. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ

13. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

14. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ

15. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

16. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

17. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

18. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

19. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν