Καθησυχαστικοί για ύποπτο κρούσμα Έμπολα υπ. Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ! Ελήφθησαν όλα τα μέτρα

  • Iatropedia
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας προκειμένου να παραλάβουν απόψε το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά Φιλιππινέζο ναυτικό, ο οποίος παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα του ιού Έμπολα. Το υπουργείο υγείας αλλά και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων εμφανίζονται καθησυχαστικοί επισημαίνοντας ότι, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για Έμπολα αφού μετά από ενημέρωση που είχαν με τον καπετάνιο του πλοίου ο υψηλός πυρετός του ναυτικού έπεσε τα ξημερώματα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απόψε το βράδυ γύρω στις 22.00 αναμένεται το πλοίο να φτάσει στον Πειραιά και άπαντες ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ και Κέντρο Ελέγχου Ειδικών λοιμώξεων είναι πανέτοιμοι για να μεταφέρουν το ναυτικό που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα του ιού Έμπολα ενώ βρισκόταν εν πλω από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής, στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Να σημειωθεί ότι δεν θα δέσει το πλοίο στο λιμάνι για λόγους ασφαλείας αλλά θα συνεχίσει την πορεία του προς το ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Ήδη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ενημερωθεί και είναι έτοιμοι για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος Έμπολα.

Οι ειδικές στολές θα χρησιμοποιηθούν απόψε το βράδυ ενώ ο ασθενής θα νοσηλευτεί στον ειδικό θάλαμο νοσηλείας αφού πρώτα υποβληθεί σε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Πάντως θα απατηθεί τουλάχιστον ένα 24ωρο μέχρι ότου επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι ο ναυτικός πάσχει από Έμπολα.

Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ το ΕΚΑΒ αλλά και το Αμαλία Φλέμινγκ βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το υπουργείο υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την χώρα μας.

Στο σκάφος επιβαίνουν συνολικά 24 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η ανησυχία κορυφώθηκε στο πλήρωμα όταν ο ναυτικός εμφάνισε πυρετό καθώς η Γουινέα είναι μια από τις τρεις χειρότερα πληγείσες χώρες της Αφρικής, με 1.166 νεκρούς σε 1.919 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το σύνολο των νεκρών εξαιτίας του Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχονται σε 5.177.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρηματοδότηση για… κλάματα στο ΕΣΥ! Πως η τρόικα κούρεψε τις δαπάνες. Δείτε τους αριθμούς

Ακριβό μου…φάρμακο! Πόσα ευρώ δίνουμε για θεραπείες

Παγκόσμια ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών! Δείτε όλα τα συμπτώματα

Όλη η Ελλάδα για μια θέση στην εντατική αναστενάζει! Πόσα κρεβάτια λείπουν