Κατέληξε 58χρονος από τοξικό σοκ ενώ τον μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

  • Iatropedia
Οδοιπορικό θανάτου για έναν άτυχο 58χρονο από την Πάρο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένας 58χρονος από την Πάρο κατέληξε αφού πρώτα μεταφέρθηκε σε τρία νοσηλευτικά ιδρύματα… Τελικά στην πτήση προς Αθήνα, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 58χρονο ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου σε καλή γενικά κατάσταση αλλά παραπονούμενος για γενική αδιαθεσία.

Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις, αλλά η κατάστασή του χειροτέρευε… Τότε ζητήθηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Σύρου και το πρωί της Τρίτης, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στη Σύρο.

Εκεί ο άνδρας υποβλήθηκε σε σειρά άλλων εξετάσεων, από τις οποίες ωστόσο δεν προέκυψε σαφής διάγνωση ενώ ο γιατρός ζήτησε τότε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και μάλιστα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθ΄ς η κατάστασή του έβαινε επιδεινούμενη.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης, τον πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αλλά εν πτήσει προς την Αθήνα ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Το ελικόπτερο μάλιστα επέστρεψε στη Σύρο, για να αφήσει εκεί τη σορό του εκλιπόντος και να ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος προκλήθηκε από τοξικό σοκ και πνευμονική εμβολή, που οφείλονται – κατά πάσα πιθανότητα – σε σηψαιμία.