Κατάθλιψη και φυσικοθεραπεία το Σάββατο στον «Ευαγγελισμό»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι Έλληνες φυσικοθεραπευτές, εναρμονιζόμενοι με τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο δώμα του Νοσοκομείου της Αθήνας «Ο Ευαγγελισμός», θα μιλήσουν για την: «Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη».

 

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια των επιστημονικών εκδηλώσεων «ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» και το πρόγραμμα της εκπονήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία.

Οι έγκριτοι εισηγητές μεταξύ των άλλων θα αναφερθούν: Στην συνταγογράφηση της άσκησης για την κατάθλιψη, όπως προβλέπεται από την σχετική δήλωση πολιτικής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, που τους αναγνωρίζει ως ειδικούς στην κίνηση και την άσκηση. Στις ενδείξεις και αντενδείξεις του Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού στην κατάθλιψη αλλά θα απαντήσουν και στα ερωτήματα:
-Biofeedback στην καταθλιπτική διαταραχή;
-Μάλαξη στην κατάθλιψη;
-Τεχνικές χαλάρωσης στην κατάθλιψη;
-Ψυχοκινητική θεραπεία και κατάθλιψη;

Οι ίδιοι οι ασθενείς, μέσα από «το βήμα το ασθενών» της ημερίδας, θα μπορούν να μιλήσουν δημόσια για την εμπειρία τους με την κατάθλιψη.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερίδα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι φυσικοθεραπευτές, ψυχίατροι, (ειδικευμένοι & ειδικευόμενοι), ψυχολόγοι, οι φοιτητές των σχολών τους καθώς και για πρώτη φορά ασθενείς και ενδιαφερόμενοι από το ευρύ κοινό.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων οι 250 και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική μορφή https://goo.gl/KSp6bV.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 € και θα καταβάλλεται την ημέρα της εκδήλωσης ή μέσω τράπεζας.

Δικαίωμα και τους ψυχιάτρους για συνταγογράφηση φυσικοθεραπειών.

Η συμπερίληψη των φυσικοθεραπευτών στους επαγγελματίες, που παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας (άρθρο 4 και 6 του Νόμου 4461 / ΦΕΚ.38, τ. Α / 28-3-2017), ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στον κλάδο αλλά δίνει και το δικαίωμα στους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας για πληρέστερη θεραπεία.

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά η τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης (Αριθ. Γ3γ/οικ. 28501 ΦΕΚ 1115, τεύχος δεύτερο, 19 Απριλίου 2016) που θα δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης συνεδρίων φυσικοθεραπείας και στους ψυχιάτρους καθίσταται αναγκαία, όχι μόνον για την τεκμηριωμένη πια αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπευτικής επιστήμης στις ψυχικές νόσους αλλά και για την συμβολή της στον εξορθολογισμό των οικονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Το Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» σύμφωνα με τον ιδρυτικό του Νόμο συνέστησε το 2014 το Επιστημονικό τμήμα «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία», που με το συνεχές έργο & τις δραστηριότητες του, το 2016 έγινε ισότιμο μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία, αναγνωρισμένης υποομάδας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας από το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν