Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «βλέπει» στην Κοζάνη ο περιφερειάρχης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης μίλησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στην "Μποδοσάκειο" νοσοκομείο Πτολεμαίδας και ζήτησε η περιοχή να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό. Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κρίνει ότι θα λυθούν τα χέρια της διοίκησης και θα προσπεραστούν ζητήματα γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπιστούν πολλά επί μέρους ζητήματα…

«Τι κάνουμε όμως τώρα;», αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης και συνέχει: «Όσοι γιατροί υπάρχουν στη περιοχή να επιστρατευθούν τώρα να έρθουν εδώ στο νοσοκομείο και η περιφέρεια θα τους πληρώσει έχουμε την δυνατότητα να το πράξουμε με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή.

Όσο για τους επικουρικούς γιατρούς δεσμεύομαι για τους 40 επικουρικούς που χρειάζονται τα νοσοκομεία της περιφέρειας να τους πληρώσουμε από τα χρήματα του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό διαπιστώσαμε ότι η δαπάνη θα φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ας λύσει η κυβέρνηση νομοθετικά το θέμα».

ΠΗΓΗ: www.vetonews.gr

Εν τω μεταξύ, σκληρά αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το κλείσιμο των ΤΕΠ στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαίδας, σημειώνοντας ότι η κοινωνικά ευαίσθητη και δήθεν προασπιζόμενη την Δημόσια Υγεία Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνει για πρώτη φορά Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ η Δημόσια Υγεία είναι σε πλήρη κατάρρευση.
Ειδικότερα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, για το κλείσιμο των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνικά ευαίσθητη και δήθεν προασπιζόμενη την Δημόσια Υγεία Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνει για πρώτη φορά Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκτελούντος χρέη Διοικητού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας “από τις 3 Μαρτίου το νοσοκομείο θα παραμείνει κλειστό και δεν θα δέχεται κανέναν πολίτη για οποιαδήποτε περίθαλψη εξ αιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στα ΤΕΠ”. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης,όπου ο εκτελών χρέη Διοικητού, δήλωσε ότι τα ΤΕΠ του νοσοκομείου παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης ιατρών ειδικών και ειδικευομένων. Η Δημόσια Υγεία σε πλήρη κατάρρευση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν