Καταρρέει το ΕΣΥ: Χωρίς υλικά από 5 Ιουνίου-Εμπάργκο προμηθευτών!

  • Iatropedia
Μετά τα φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις στα περισσότερα νοσοκομεία, έρχεται η ώρα το ΕΣΥ να ξεμείνει και από γάζες, βαμβάκι και άλλα αναλώσιμα υλικά καθώς οι προμηθευτές εξαιτίας των τεράστιων οφειλών ξεκινούν εμπάργκο και διακόπτουν την παράδοση των προϊόντων τους. Μάλιστα σε 6 νοσοκομεία σκοπεύουν να μην παραδώσουν κανένα υλικό έστω κι αν πληρωθούν μετρητά.

Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος ΠΑΣΥΠΙΕ που προμηθεύει τα νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό όπως επιδεσμικό υλικό, σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ εξαιτίας των υπέρογκων χρεών ξεκινά “εμπάργκο” από την Τρίτη 5 Ιουνίου οπότε και θα παραδίδει υλικά σε όλα τα νοσοκομεία μόνο εάν πληρώνονται με μετρητά. Μάλιστα σε έξι μεγάλα νοσοκομεία που έχουν τις μεγαλύτερες οφειλές διακόπτουν κάθε παράδοση, γεγονός που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία αυτά πολύ σύντομα δε θα διαθέτουν υγειονομικό υλικό …ούτε για δείγμα.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: “Κατόπιν της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο ‘κούρεμα’ των ομολόγων τους, αναγκαστική ήταν η ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για παύση των επί πιστώσει παραδόσεων προς όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία αρχικά από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012”.

Τα νοσοκομεία που θα “μπλοκαριστούν” πλήρως από τους προμηθευτές είναι :

1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ»

5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Οι προμηθευτές απέστειλαν μάλιστα και επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κ. Χρήστο Κίττα και κ. Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ