Καταρρέει και ο Ευαγγελισμός! Ράντζα ακόμη και στην ψυχιατρική κλινική

  • Iatropedia
Ούτε τη ναυαρχίδα του ΕΣΥ τον Ευαγγελισμό δεν μπορεί πια να προστατεύσει η κυβέρνηση καθώς το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας μέρα με την ημέρα καταρρέει. Ράντζα υπάρχουν καθημερινά ακόμη και στην ψυχιατρική κλινική ενώ οι εργαζόμενοι μειώνονται μήνα με το μήνα.

Μπορεί οι ιθύνοντες να υποστηρίζουν ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για το υποτιθέμενο δημόσιο σύστημα υγείας, η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας. Ακόμη και ο Ευαγγελισμός έχει αφεθεί στη μοίρα του, με τα ράντζα να αποτελούν καθημερινότητα ακόμη και στο ψυχιατρικό τμήμα, τα επείγοντα να μετατρέπονται σε χώρους όπου στριμώχνονται ασθενείς και τους εργαζόμενους να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν κανέναν.

Χαρακτηριστικό είναι όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου ότι: «Τα ράντζα …. βασιλεύουν μετά από κάθε Γενική Εφημερία ενώ το αίσχος των 20 – 30 ράντζων στην ψυχιατρική (δυναμικότητας 20 κλινών ) έχει ταπεινώσει την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης».

Λουκέτα και σε εντατικές

Με βάση τους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων στον Ευαγγελισμό προβλέπεται μείωση κλινών κατά 200, κλινικών (εργαστήρια, καρδιολογικές, χειρουργικές, ορθοπεδικές κ.α.), κατάργηση κλινικών (οφθαλμολογική). Η μείωση του προσωπικού φέρνει όμως λουκέτα σε πολύτιμα κρεβάτια εντατικής καθώς 5 στον Ευαγγελισμό δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Μειώνεται επίσημα και προσωπικό

Ταυτόχρονα και 800 οργανικές θέσεις θα κάνουν πιθανότατα …φτερά, τη στιγμή που και ο προηγούμενος οργανισμός – όπως λένε οι εργαζόμενοι- ήταν κάτω από τις σημερινές ανάγκες.

Ενδεικτικό είναι ότι μειώθηκε το προσωπικό μέσα σε δύο μήνες κατά 120 άτομα. Οι 65 απολύθηκαν καθώς είχαν προσληφθεί μέσω ΜΚΟ, 20 απολύθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 35 συνταξιοδοτήθηκαν.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν