ΠΟΕΔΗΝ: «Αστυνομικοί χτύπησαν και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή μέσα σε Ψυχιατρική Κλινική»

  • Γιάννα Σουλάκη
Ένα νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας σε Ψυχιατρική Κλινική, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αστυνομικοί χτύπησαν και ακινητοποίησαν νοσηλευτή με χειροπέδες γιατί δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν στην Ψυχιατρική Κλινική, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Ένα νέο περιστατικό καταχρηστικής άσκησης εξουσίας από αστυνομικούς εντός Ψυχιατρικής Κλινικής και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ. Δύο αστυνομικοί συνόδευαν ασθενή που είχε εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Όταν τον διακόμισαν στο τμήμα οξέων περιστατικών, βρήκαν την πόρτα κλειστή. Χτύπησαν και ο νοσηλευτής από μέσα τους απάντησε να πάνε τον ασθενή στο γραφείο 5 στον απέναντι διάδρομο, μέχρι να ειδοποιήσει γιατρό, να δει τον ασθενή. Η κλινική ήταν κλειστή, γιατί ήταν οι ασθενείς με εισαγωγή μόνο μέσα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιάννάκος, όμως, οι αστυνομικοί εξαγριώθηκαν από αυτήν την απάντηση και άρχισαν να χτυπούν με μανία την πόρτα: «Όταν ο νοσηλευτής άνοιξε την πόρτα οι αστυνομικοί εισέβαλλαν μέσα με άγριες θέσεις, χτύπησαν τον νοσηλευτή και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες. Στην κλινική επικράτησε πανικός, οι άρρωστοι αναστατώθηκαν και τρόμαξαν πολύ. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κάλεσαν τον Διοικητή, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφαιρέσουν τις χειροπέδες από τον νοσηλευτή»

ΠΟΕΔΗΝ: «Ζητάμε από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Υγείας να λάβουν άμεσα μέτρα»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η πράξη αυτή των αστυνομικών ήταν απαράδεκτη: «Απαράδεκτο και κατάχρηση εξουσίας. Θα κάνουμε διάβημα τη Δευτέρα και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Υγείας. Απαγορεύονται οι αστυνομικοί στα νοσοκομεία και μάλιστα να ασκούν βία στους εργαζόμενους. Τον χτύπησαν τον νοσηλευτή και τον πέταξαν κάτω, πριν του περάσουν τις χειροπέδες. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει πάντα κλειδωμένη πόρτα, για να μην μπορούν να βγουν οι ασθενείς έξω. Οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να εισέλθουν μέσα στην Κλινική. Γι’ αυτό ο νοσηλευτής τους είπε να πάνε στο Ιατρείο, το οποίο είναι έξω από την κλινική».

Μετά την παρέμβαση του Διοικητή, οι αστυνομικοί έβγαλαν τις χειροπέδες από τον εργαζόμενο και αποχώρησαν.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την παρέμβαση των αστυνομικών στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και γενικότερα για τη βία μέσα στα νοσοκομεία εναντίον νοσηλευτών και γιατρών.

Μόλις σήμερα, οι εργαζόμενοι κοινοποίησαν και άλλο περιστατικό με βία σε νοσοκομεία.

Δείτε επίσης – Μαιευτήριο «Έλενα»: Πατέρας απειλούσε να αυτοκτονήσει αγκαλιά με το νεογέννητο – Άσκησε βία σε Προϊσταμένη