Καρκίνος του πνεύμονα: Ελπίδες για θεραπεία με συνδυασμό αντικαρκινικού φαρμάκου και χημειοθεραπείας

  • Iatropedia newsroom
καρκίνος του πνεύμονα
Οι δοκιμές Φάσης 3 έδειξαν ότι όταν προστέθηκε χημειοθεραπεία στο Tagrisso, ο κίνδυνος εξέλιξης της νόσου ή θανάτου μειώθηκε κατά 38%

Έγκριση για τη χρήση συνδυασμένης θεραπείας με το αντικαρκινικό φάρμακο Tagrisso της AstraZeneca και χημειοθεραπεία για έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου του πνεύμονα έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως ανακοινώθηκε από την AstraZeneca.

Το φάρμακο θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενηλίκων με έναν τύπο προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα, ανέφερε η AstraZeneca, προσθέτοντας ότι η έγκριση του FDA βασίστηκε σε δοκιμές που επέκτειναν τη μέση επιβίωση χωρίς εξέλιξη (PFS) κατά σχεδόν εννέα μήνες.

Ο όρος PFS αναφέρεται στο πόσο καιρό ζει ένας ασθενής χωρίς να επιδεινώνεται η ασθένεια μετά τη θεραπεία.

Οι δοκιμές Φάσης 3, που ονομάζονται FLAURA2, έδειξαν ότι όταν προστέθηκε χημειοθεραπεία στο Tagrisso, ο κίνδυνος εξέλιξης της νόσου ή θανάτου μειώθηκε κατά 38% σε σύγκριση με το Tagrisso μόνο.

Το Tagrisso έχει επί του παρόντος εγκριθεί ως μονοθεραπεία σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς fast food και παχυσαρκία μπορεί να επηρεάζουν τον εγκέφαλο

Ένας στους επτά ενήλικες δεν πιστεύει ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή

Πράσινο φως στην πρώτη κυτταρική θεραπεία για ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα