Καρδιολογική Εταιρεία: Διαδικτυακή εκδήλωση για καρδιακή ανεπάρκεια και υπέρταση

  • Ρούλα Τσουλέα
Καρδιολογική Εταιρεία
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18.30' μ.μ.  Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις δύο νόσους. Το κοινό θα μπορέσει να υποβάλλει τα ερωτήματά του.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (17 Μαΐου).

Η Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά να τιμάται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της.

Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια νόσο η οποία είναι συχνότερη σε μεγάλες ηλικίες. Ωστόσο απαντάται και σε άτομα κοινωνικά και οικονομικά ενεργά. Θεωρείται μια εκ των κυριότερων αιτιών για συχνές και παρατεταμένες νοσηλείες. Επιπλέον, μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Αντίστοιχα, η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησής της, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης.

«Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση», τονίζει η Καρδιολογική Εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προαναφερθείσα διαδικτυακή εκδήλωση.

Όπως ανακοίνωσε η Καρδιολογική Εταιρεία, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18.30′ μ.μ.  Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, που θα αναπτύξουν τα ανωτέρω θέματα.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις ομιλίες. Ύστερα, θα μπορέσουν να παρέμβουν και να υποβάλλουν στους ομιλητές τα ερωτήματά τους, με κύριο ζητούμενο μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση κοινού και επιστήμης.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης και την υποβολή των ερωτημάτων στους ομιλητές είναι το: https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/