Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση αύριο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρδιακή ανεπάρκεια
Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση διοργανώνει αύριο (17/5), στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους 10.00-14.00), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ). Σύμφωνα με την ΕΚΕ η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και μια από τις κύριες αιτίες απώλειας της ποιότητας ζωής.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία για την πάθησή του, την υγιεινοδιαιτητική συμπεριφορά και την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής που θα έπρεπε να ακολουθεί.

Πανευρωπαϊκά η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην καρδιακή ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας. Ταυτόχρονα, η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, που ταλαιπωρεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια Έλληνες.

Έχοντας ως κεντρική θέση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η καρδιακή ανεπάρκεια και η υπέρταση, η ΕΚΕ θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις, απευθυνόμενες σε πολίτες 6 μεγάλων πόλεων, που θα λάβουν χώρα στις 17 Μαΐου.

Ένα από τα περίπτερα της ΕΚΕ θα βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ιατροί, μέλη της ΕΚΕ, θα ενημερώνουν τους πολίτες για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση, ενώ θα τους δίνεται να συμπληρώνουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν