Καλούν την Κούνεβα να συμμετάσχει στον αγώνα τους οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου

  • Γιάννα Σουλάκη
Έκκληση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα κάνουν μέσω της διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Υγείας οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου, οι οποίες διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, τις οποίες είχε υποσχεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου έχουν από το πρωί κατασκηνώσει κυριολεκτικά έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Καταγγέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους, ενώ παράλληλα καλούν και την πρώην συνάδελφό τους καθαρίστρια και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα να στηρίξει στις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών, οι εργαζόμενες θα μείνουν χωρίς δουλειά στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου, ενώ τονίζουν ότι ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υγείας είναι «παρωδία», καθώς μέσα από τις χιλιάδες αιτήσεις υποψηφίων οι καθαρίστριες που εργάζονται ακόμη και 20 χρόνια στο νοσοκομείο, δεν θα προκριθούν.

Δείτε επίσης: Σόου με Πολάκη και Γιαννάκο έξω από το Υπουργείο Υγείας

 

Καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου: Θα μείνουμε εδώ όσο πάει…

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να παραμείνουν και να διανυκτερεύσουν έξω από το υπουργείο Υγείας, όσες μέρες κι αν χρειαστεί, μέχρι να δοθεί οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Μεταξύ των πανό που ανάρτησαν είναι και αυτό με το σύνθημα «Κούνεβα που είσαι; ‘Ελα στον αγώνα», το οποίο περιλαμβάνει και φωτογραφίες του υπουργού, του αναπληρωτή και της Κωνσταντίνας Κούνεβα.