Και πάλι ράντζα στα νοσοκομεία της Αθήνας: «Αδύνατο να εξαλειφθεί το φαινόμενο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

  • Iatropedia newsroom
ράντζα
Μ 50 ράντζα στο "Αττικό" και 25 στο "Γεννηματάς" έκλεισαν οι αντίστοιχες εφημερίες, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

Ένα βαθιά δομικό πρόβλημα, που δεν λύνεται, απλά δαχειρίζεται για λίγο καιρό «για επικοινωνιακούς λόγους», περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναφέρει ότι επί της ουσίας «εξαφανίζονται τα φανερά ράντζα και αυξάνονται τα κρυφά, αφού προστίθενται κρεβάτια στους θαλάμους, τα τμήματα βραχείας νοσηλείας μετατράπηκαν σε κλινικές χωρίς προσωπικό, δεκάδες παθολογικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κλινικές άλλων παθήσεων με μεγάλο κίνδυνο διασποράς μικροβίων και δυσχέριες στη νοσηλεία».

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την επανεμφάνιση των ράντζων στα νοσοκομεία της Αθήνας:

Στην χώρα μας με τις λειψές νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε είναι αδύνατον να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ράντζων. Διαχείρηση για λίγο καιρό μπορεί να γίνει για επικοινωνιακούς λόγους, είναι βέβαιο όμως ότι τα ράντζα θα τα ξαναδούμε μπροστά μας.

Στην χώρα μας διαθέτουμε 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. Στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης λειτουργούν 5,3 νοσοκομειακές κλίνες ανα 100.000 κατοίκους. Και μάλιστα με ανεπτυγμένη τη πρωτοβάθμια περίθαλψη,εν αντιθέσει με εμάς.

Εμείς την προηγούμενη δεκαετία κλείναμε νοσοκομεία και κλινικές λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων και ελλείψεων προσωπικού. Εκλεισαν δέκα νοσοκομεία. Εκλεισαν τη περασμένη δεκαετία πέντε πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία. Η κυβέρνηση δεν έκρυψε τη πρόθεση της να συγχωνεύσει να καταργήσει και άλλα νοσοκομεία. Επίσης οι γιατροί της 9ης πνευμονολογικής κλινικής με έγγραφο τους μας ενημέρωσαν ότι προστίθενται να κλείσουν και την 9η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία.

Στην χώρα μας συμβαίνει το εξής απίστευτο και όμως αληθινό:

Εξαφανίζονται τα φανερά ράντζα και αυξάνουν τα κρυφά. Προσθέτουμε κρεβάτια στους θαλάμους, τα τμήματα βραχείας νοσηλείας μετατράπηκαν σε κλινικές χωρίς προσωπικό, δεκάδες παθολογικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κλινικές άλλων παθήσεων με μεγάλο κίνδυνο διασποράς μικροβίων και δυσχέριες στη νοσηλεία.

Το ΝΙΜΤΣ που συνεπικουρεί τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ στις εφημερίες οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι χάλασε ο αξονικός και για αξονικές τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό, στα επείγοντα του ΝΙΜΤΣ οι χώροι είναι ακατάλληλοι και θυμίζουν μικρό διαμέρισμα, ασανσέρ χαλασμένα, ελλείψεις προσωπικού κ.α.

Τα ράντζα ξαναεμφανίζονται.

Σήμερα πρωί το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο μετά από εφημερία έχει 50 νοσηλευόμενους ασθενείς σε ράντζα ή φορεία. Προσήλθαν χθες 976 ασθενείς στα Επείγοντα με πολλές ώρες αναμονή για εξέταση. Έγιναν 205 εισαγωγές. Χαλασαν τα πλυντήρια εδώ και ενάμιση μήνα, δεν τα επισκευάζουν και έτσι όλος ο ιματισμός δίνεται σε ιδιωτικά πλυντήρια με μεγάλο κόστος για το νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ τελείωσε η εφημερία χθες μεσημέρι και σήμερα έχει 25 ράντζα, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δεν έχει ράντζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΥ: Πρώτη εφημερία με μηδέν ράντζα στην Αττική – Θ. Πλεύρης: «Βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά τα θετικά σημάδια είναι εμφανή»

«Αττικόν»: Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για τα «κρυμμένα ράντζα» στην Μαιευτική Κλινική: «Ας επικρατήσει η κοινή λογική!»

φωτό: InTime