ΕΣΥ: Πρώτη εφημερία με μηδέν ράντζα στην Αττική – Θ. Πλεύρης: «Βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά τα θετικά σημάδια είναι εμφανή»

  • Γιάννα Σουλάκη
ράντζα
Η πρώτη εφημερία στην Αττική χωρίς ράντζα στους διαδρόμους των μεγάλων νοσοκομείων είναι γεγονός. "Η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει", δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με μόλις 6 ράντζα έκλεισε στις 8 το πρωί η 24ωρη εφημερία σε όλα τα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Οι 6 αυτές επικουρικές κλίνες αναπτύχθηκαν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ωστόσο, και αυτές «απορροφήθηκαν» από τις κλινικές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ράντζο σε διάδρομο Νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Πρόκειται ουσιαστικά, για την πρώτη εφημερία στο ΕΣΥ με «μηδέν ράντζα», μετά από πολλά χρόνια, αν και υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί. Κι αυτό καθώς η χθεσινή εφημερία του ΕΣΥ δεν είναι από τις πιο δύσκολες, γιατί δεν περιλαμβάνει Νοσοκομεία που αναπτύσσουν πάνω από 100 ράντζα.

Το iatropedia.gr ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να σχολιάσει το γεγονός:

«Βασική μας προτεραιότητα είναι οι ασθενείς να νοσηλεύονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά τα σημάδια της προσπάθειας μας είναι εμφανή. Με τη βοήθεια των στρατιωτικών νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών αλλά και τη σωστή διαχείριση μέσα στα νοσοκομεία μας φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται. Προβλήματα θα υπάρχουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν διαχρονικά».

Ένα βήμα πριν από την εξάλειψή τους και το «Αττικόν»

Ο ανένδοτος αγώνας που έχει κηρύξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την εξαφάνιση των ράντζων, έφερε αποτελέσματα και στο Νοσοκομείο «Αττικόν» που αποτελεί τη «Ναυαρχίδα των ράντζων» διαχρονικά.

Στην εφημερία που έληξε χθες Δευτέρα 20/2/23, με περισσότερες από 1.000 προσελεύσεις (συγκεκριμένα 1.074) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), τα ράντζα που αναπτύχθηκαν στη συνέχεια ήταν μόλις 19.

Ήταν το αποτέλεσμα πολλών συσκέψεων, αλλά και αποφάσεων που έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγεία και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, για  την επίτευξη του στόχου αυτού.

Να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξακολουθεί να κλείνει την εφημερία του χωρίς ράντζα, ενώ τον Ιανουάριο είχε περισσότερα από 100.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

«Με σχέδιο, μετά τον «Ευαγγελισμό» που μηδένισε τα ράντζα, και το «Αττικό» τα μείωσε στο ελάχιστο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση: