Καύσωνας μαζί με θύελλες στο ΚΕΕΛΠΝΟ- Ερωτήσεις και αψιμαχίες στην Βουλή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ ερήμην των εργαζομένων σε αυτό, κατέθεσαν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου. Σε αυτήν ερωτούν τον υπουργό Υγείας εν ολίγοις αν έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, αν συμμετέχουν σε αυτήν εργαζόμενοι κι αν υπάρχει μελέτη που να πιστοποιεί αν εργάζονται υπεράριθμοι στο Κέντρο. Κοινοβουλευτικό έλεγχο για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κάνει επίσης από τον Απρίλιο η ΝΔ, μεμονωμένα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο κ. Μπαργιώτας από το ΠΟΤΑΜΙ.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Αλλαγή νομικού και θεσμικού πλαισίου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.»

Κύριε Υπουργέ,
τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ανησυχία των εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την επικείμενη αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του.

Οι κινήσεις σας αυτές, ενώ αποδέχονται οι εργαζόμενοι ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υγείας, γίνονται χωρίς τη συμμετοχή ή έστω την ενημέρωσή τους. Οι όποιες ενέργειες σας μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως φαίνεται και από την πληθώρα των εγγράφων του Συλλόγου των εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., λόγω της ενδεχόμενης απώλειας των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία υπονομεύονται από τις τακτικές αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε διαβούλευση και συμμετοχή στη διαδικασία αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Επειδή πέραν από τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σας για σωρεία διορισμών, οφείλετε να διαφυλάσσετε τις σημερινές θέσεις εργασίας στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας υγείας, ερωτάστε:

1. Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αν ναι, εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι; Ποια τα μέλη της και με ποια απόφαση Υπουργού ή του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεστήθη;
2. Έχει γίνει μέχρι σήμερα αξιολόγηση για τη διαπίστωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Βασίλης Κεγκέρογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν