Κ. Μπαργιώτας: «Ανίκανοι ακόμη και να αποδεχθούν τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μπαργιώτας
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας, σχετικά με την απώλεια δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το Υπουργείο Υγείας.

΄Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας:

«Τη στιγμή που τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία, το Υπουργείο Υγείας από αδιαφορία και ανικανότητα ανάγκασε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) να ακυρώσει προγραμματισμένη δωρεά για εκπαιδευτική δράση σε σχέση με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος στις 21 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε την τυπική έναρξη υλοποίησης των δωρεών του Ιδρύματος σε όλη την επικράτεια. Ο όρος που τέθηκε ήταν το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει εμπρόθεσμα μια ολοκληρωμένη πρόταση, ενώ σύμφωνα με το ΙΣΝ αυτή η πρόταση όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε ποτέ, αλλά παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο υλοποιεί παρεμφερή εκπαιδευτική δράση ασύμβατη με την πρόταση του Ιδρύματος προς το Υπουργείο.

Ο Κ. Μπαργιώτας ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

«Επειδή η πρωτοφανής αδιαφορία και ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα που θα έσωζαν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων θωρακίζοντας τα δημόσια νοσοκομεία», ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

1) Που οφείλεται η ακύρωση της προγραμματισμένης δωρεάς του ΙΣΝ;

2) Από ποιους απαρτίζεται η «αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου» που δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ; Θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους για την απώλεια χρημάτων που θα έσωζαν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων;

3) Υπήρξε πραγματική πολιτική βούληση για την αποδοχή της δωρεάς του ΙΣΝ και την υλοποίηση του έργου; Εάν ναι, πως εξηγείτε το γεγονός ότι παράλληλα υλοποιείται παρεμφερής εκπαιδευτική δράση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου και με πόρους του, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρόταση του ΙΣΝ προς το Υπουργείο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Πότε θα ολοκληρωθεί;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν