Ισοδύναμα για το 5ευρω και «νερό στο κρασί» για την αντικατάσταση των διοικητών ζητά η τρόϊκα

  • Iatropedia
Τελικά θα αντικατασταθούν άμεσα μόνο οι διοικητές που έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους και αναζητούνται επειγόντως "ισοδύναμα" για το 5ευρω στα νοσοκομεία που καταργήθηκε σε ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας μετά... βαϊων και κλάδων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αιτία των παραπάνω, η αντίδραση των 4 της τρόϊκας που δεν συμφωνούν καθόλου με την διάταξη-Κουρουμπλή για δυνατότητα αντικατάστασης των διοικητών από τον υπουργό Υγείας όποτε εκείνος το κρίνει απαραίτητο, αλλά και η κατάργηση του εσόδου των 5 ευρώ γαι το οποίοι οι τότε...θεσμοί δεν ερωτήθησαν!Τα έσοδα μάλιστα από το εισιτήριο των 5 ευρώ υπολογίζονταν σε 19 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα αποτελούσαν άμεσο έσοδο των νοσοκομείων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ακύρωση της πρόσφατης διάταξης που προβλέπει την αντικατάσταση των διοικητών νοσοκομείων αζημίως πριν λήξει η σύμβασή τους, με πρόσωπα επιλογής του εκάστοτε υπουργού Υγείας, ζητούν οι θεσμοί από το υπουργείο Υγείας .

Κι όχι μόνον αυτό αλλά όπως τονίζουν, θα λήψουν από το Δημόσιο και τα έσοδα του περίφημου 5ευρου για το οποίο απαιτούν «ισοδύναμα» μέτρα.

Την ίδια ώρα, «αγκάθι» στις σχέσεις της Αριστοτέλους με τους δανειστές μας είναι η απαίτηση των τελευταίων να διεξάγεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων μόνο με την αναφορά της δραστικής ουσίας χωρίς καμία αναφορά στην εμπορική ονομασία . Το υπουργείο, άλλωστε, θεωρεί ως αποτυχημένο το μοντέλο που προτείνουνγια τη διείσδυση των γενόσημων στην ελληνική αγορά.