Εισοδηματικά κριτήρια σε όλα και ιατρικά ραντεβού μέσω του διαδικτύου

  • Iatropedia
Ένα -ένα μας τα λέει ο κ. Κουρουμπλής και αυτήν την εβδομάδα θα μας τα πει...και ο πρωθυπουργός. Γνωρίζαμε λοιπόν ότι θα μειωθεί η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων. Δεν ήταν όμως σαφές ότι αυτό θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, γνωρίζαμε ότι θα αλλάξει ο τρόπος που κλείνουμε τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. Αλλά δεν μας είχαν διευκρινίσει ότι σκέφτονται να γίνονται πια διαδικτυακά! Μήπως να τους πούμε ότι ειδικά στην περιφέρεια, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν ξέρουν ούτε πως να ενεργοποιήσουν υπολογιστή;;;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε μιλώντας σε εκπομπές το Σαββατοκύριακο ότι δρομολογεί σχέδιο ώστε η συμμετοχή στο φάρμακο να γίνεται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα πήγε κι ε΄να βήμα πιο πέρα σχολιάζοντας ότι το παραπάνω ποσό που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι μέσω της συμμετοχής θα έπρεπε να το πληρώσουν οι βιομηχανίες μέσω του clawback!

Για το σύστημα των ραντεβού δήλωσε ότι από τον Ιούνιο το σύστημα των ραντεβού, θα γίνεται μέσω του διαδικτύου και ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα κόστη που υφίσταται από τις τηκεφωνικές κλήσεις.

Και ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε ότι θα εκπλήξουν θετικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα νοσοκομεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μνημόνιο «σκότωσε» την Υγεία! Ποιες παροχές χάσαμε τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν