ΙΣΝ: Ολοκλήρωση δωρεάς συστήματος κλήσης νοσηλευτών στον «Ευαγγελισμό»

  • Ρούλα Τσουλέα
ΙΣΝ
Το νέο ψηφιακό σύστημα κλήσης νοσηλευτών εγκαταστάθηκε σε 23 ανεξάρτητες κλινικές του νοσοκομείου. Αντικαθιστά το παλαιάς τεχνολογίας σύστημα που ήταν μη λειτουργικό.

Ένα σύγχρονο, ψηφιακό, πλήρως ευέλικτο σύστημα κλήσης νοσηλευτών λειτουργεί πλέον στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στην Αθήνα, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το σύστημα τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας συστήματος, που χρησιμοποιούσε έως πρότινος το νοσοκομείο.

Η δωρεά προμήθειας και εγκατάστασης του συστήματος κλήσης νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό  εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους.

Το νέο ψηφιακό σύστημα κλήσης νοσηλευτών έχει εγκατασταθεί σε 23 ανεξάρτητες κλινικές, όπως ενδεικτικά:

  • Οι Παθολογικές και οι Χειρουργικές Κλινικές του νοσοκομείου
  • Η Ογκολογική Κλινική
  • Η Νευρολογική Κλινική

Το σύστημα που δώρισε το ΙΣΝ έχει τη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου. Η διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού άρχισε τον Οκτώβριο 2021 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2022. Ο εξοπλισμός παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε τμηματικά στους χώρους νοσηλείας που απελευθερώνονταν από το νοσοκομείο, δεδομένου του φόρτου εργασίας του Ευαγγελισμού ως νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19.

Βελτίωση της παρεχομένης νοσηλευτικής φροντίδας

«Στο νοσοκομείο μας υπήρχε ένα απαρχαιωμένο μη λειτουργικό σύστημα κλήσης νοσηλευτών, το οποίο δεν κάλυπτε καμία από τις ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Πιστόλας, διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός.

Και συνέχισε: «Το νέο σύστημα κλήσης νοσηλευτών που εγκαταστάθηκε… μετά από τη δωρεά του ΙΣΝ, αποτελεί ένα σύστημα ιδανικό για την εύρυθμη εξυπηρέτηση και φροντίδα των ασθενών. Μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανταπόκρισης του νοσηλευτικού προσωπικού και βελτιώνει θεαματικά όχι μόνο την ικανοποίηση των ασθενών αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας».

«Το Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” έχει για εμάς ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς ένα αίτημα δωρεάς του νοσοκομείου πριν από πέντε χρόνια ήταν το έναυσμα για το ξεκίνημα της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΝ κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. «Η προσπάθεια αυτή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και της προσβασιμότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας, με δράση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, έχει πλέον φτάσει να αποτελεί τη μεγαλύτερη Πρωτοβουλία μας από την ίδρυσή μας, τόσο σε ύψος όσο και σε εύρος δωρεών».

Η τρίτη δωρεά από το ΙΣΝ

Η προμήθεια του συστήματος κλήσης νοσηλευτών αποτελεί την τρίτη κατά σειρά δωρεά που ολοκληρώνεται στον Ευαγγελισμό από το ΙΣΝ. Η πρώτη ήταν η προμήθεια περισσότερων από 850 νέων κλινών, εκ των οποίων οι 53 τοποθετήθηκαν στις Μονάδες:

  • Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)
  • Εμφραγμάτων

Η πρώτη δωρεά συμπεριλάμβανε και περισσότερα από 150 ιατρικά μηχανήματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών περισσότερων από 10 τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως:

  • Οι ΜΕΘ
  • Οι ΜΑΦ
  • Η Μονάδα Εμφραγμάτων
  • Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
  • Τα Χειρουργεία

Η δεύτερη δωρεά που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ, περιλάμβανε την πλήρη διαμόρφωση ειδικών χώρων για την εγκατάσταση κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Παράλληλα, μέσω της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, σε εξέλιξη βρίσκεται η δωρεά του ΙΣΝ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις Νοσηλευτικές Σχολές του Νοσοκομείου. Η πρωτοβουλία αυτή διεξάγεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Θώραξ».

Σε εξέλιξη, τέλος, βρίσκεται  και δωρεά για την αναμόρφωση της ΜΕΘ 2 και της Παλαιάς Μονάδας Εμφραγμάτων (θα λειτουργήσουν ως ενιαία ΜΕΘ) και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού». Η δωρεά αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία του ΙΣΝ με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου και την κα. Αλίκη Περρωτή.