ΙΣΝ: Νέος κύκλος ανοικτών συναντήσεων για τα νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΙΣΝ
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Μαΐου στις περιοχές όπου κατασκευάζονται τα νοσοκομεία.

Νέος κύκλος συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου κατασκευάζονται τα τρία νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι συναντήσεις αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ιδρύματος, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής. Θα συμμετάσχει επίσης ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει μέσω ζωντανής σύνδεσης ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των ανοιχτών συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης: Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 18:00, στο Πάρκο Γουδέ.
  • Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 18:00, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου
  • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής: Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 18:00, στον αύλειο χώρο του Τσανακλείου Μεγάρου.

Η δωρεά για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό των τριών νοσοκομείων εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της υπερβαίνει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η ανάπτυξη των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων αντανακλά το κοινό όραμα του Ιδρύματος και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RenzoPiano για τη δημιουργία προτύπων νοσοκομείων του μέλλοντος.  Τα νοσοκομεία αυτά βασίζονται σε μια ουσιαστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ενσωματώνουν πρωτοπόρες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής και εξοπλισμού, τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ θα παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο προς άμεση λειτουργία στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).